Klargjøring av eiendommen kan bety raskere salg samt mange 10-tusener av kroner mer i endt salgssum. Det koster lite av både tid og penger å gjøre enkle og virkningsfulle grep og reparasjoner. EiendomsAgenten har laget en rekke gode interiørråd samt visningsråd til fordel for deg som boligselger. Sett av tid til å lese alle rådene.

Hagen

 • 10 klargjøringsråd til hagen din
  Hagen er særdeles viktig ved salg av eiendom. Ikke alle ønsker en stor hage, men et område som er både avslappende og attraktivt. En attraktiv hage vil gjøre hjemmet ditt mer salgbart og i noen tilfeller øke verdien.
 • Inngangsporten. Hvis du har en port, sørg for at denne virker (olje hengslende) og den skal se ordentlig ut (maling, etc.).
 • Ryddig/velstelt. Uansett tid på året skal hagen eller terrassen din være ryddig. Dette betyr å rake opp løv og kvister regelmessig, luke i blomsterbedene, klippe gress og trimme hekk. Forhagen kan være vanskelig på grunn av søppel, løv, etc. som blåser inn fra gaten. Vær ekstra nøye med forhagen før en visning. Måk snø om vinteren.
 • Overflaterengjøring. Vask terrasser, trapper, heller, hagemøbler og lignende. Mose og ugress kan være glatt så vel som at det ikke er attraktivt. Møbler bør være rene også om vinteren.
 • Hagemøbler. Hvis du vurderer å kjøpe nye hagemøbler, unngå hvit plast. Til og med små områder som en balkong kan dra nytte av å ha et lite bord med tilhørende stoler. Det gjør at plassen ser ut til å være i bruk og gir en ekstra dimensjon til hjemmet ditt.
 • Bruksting/leker. Barnas leker og sykler bør ryddes vekk så mye som mulig. Søppelbøtter bør plasseres på et usjenerende sted. Gjør god plass til parkeringsplasser. Flytt egne biler om nødvendig.
 • Vannartikler. Er veldig populært, men vurder dine potensielle kjøpere før det investeres i en stor fontene eller dam. Hvis du skal selge et familiehjem, kan store vanndammer være negativt på grunn av drukningsfaren for små barn og dyr.
 • Garasje/uthus. Rydd ut av uthus, garasjer, skjul og veksthus. Dette er ofte neglisjerte områder ved en eiendom og blir ofte brukt til oppbevaringssted til rot og rusk fra huset. Nå er derfor tiden inne for en skikkelig gjennomgang og opprydning. Ta vare på materialer, maling og lignende til boligen.
 • Pynt uansett årstid. Hagen trenger litt farge uansett sesong. Om vinteren kan man sette ut potter med eviggrønne planter som tåler kulde. Hvis du tenker på å selge til våren så plant i hagekassene høsten i forveien. Hvis du ikke har tenkt så langt fremover kan du kjøpe ferdige potter fra hagesenteret. Blomstene kan plantes i tomme bed og fjernes når de har blomstret ferdig. Plant nye igjen.
 • Planter/potter. For platåer og terrasser så holder det med 1-2 store planter i stedet for mange småpotter. Ikke bli for entusiastisk.
 • Fri utsikt. Sist men ikke minst, ha fri utsikt fra innsiden av huset til ut i hagen for å unngå at de potensielle kjøperne går ut her høst, vinter og vår. Det for å unngå at de drar med seg slafs, leire, etc. inn i boligen. Vinduene skal være rene og utsikten skal være fri fra gardiner og pyntegjenstander.